Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 7., szombat

Tilos kerékpározni a sétálón a teraszok miatt - Bicikli/kerékpár utak Nagyváradon

Tilos kerékpározni a sétálón 
"A váradi önkormányzat megtiltotta a kerékpározást a sétálóutcán. Hétfőn a Fő utca korzó részének mindkét végén fel is szerelték a tiltó táblákat." - írja a Bihari Napló.Miért tilos kerékpározni?"Mindenütt teraszok vannak” - nyilatkozta Birta alpolgármester.Teljes cikk :


"Florin Birta alpolgármester szerint a döntést a rendőrség kérte, miután több lakossági bejelentést kapott arról, hogy a szakaszon nagy a balesetveszély. Hogy miért nincs kerékpárút a Fő utcán, arra azt válaszolta: „Nincs hol kiépítenünk, mindenütt teraszok vannak”. Ígérete szerint hamarosan elkerülőutat jelölnek ki, hogy a kerékpárosok áthaladhassanak a központon." 
Forrás : erdon.ro 

Nem tartozok a kerékpározók táborába.Minden magára adó európai nagyvárosban vannak kerékpárutak.Nagyváradon is vannak kerékpárutak, mert pénzt kaptak az EU-tól.Kiderült az is,hogy csak felfestették a kerékpárutak jelzését,gondolván ez is elég lesz a pénz felvételére. Tévedtek,mert az EU-t nem tudták "átejteni". Vissza kellett fizetni a támogatást,mert nem felelt meg az EU normáknak.Az elmúlt években  Bolojan vezetésével több kerékpárutakat jelöltek ki a kerékpározóknak, melyeken lehet közlekedni.Szép számmal veszik igénybe a váradiak,ha nincs elállva gépkocsiktól.Van bennem egy félelem,hogy közlekedjek biciklivel,mert többször láttam,hogy a kerékpározókat számba se veszik.


Miért tilos kerékpározni a Főutcán?Mert a rendőrségtől a Bémer térig teraszok állják el az utat a kerékpározóktól.A város vezetése a teraszok tulajdonosok pártján vannak,mert sok pénzt hoznak a "konyhára". Mint ismeretes,Ilie Bolojan a sok teraszok létrehozása mellett "tört lándzsát". Mindegyik negyedben szórakoztató központokat hoznak létre teraszokkal együtt.Majd itt sem lehet közlekedni a kerékpározóknak?

Sajnálom a kerékpározókat,mert ők "húzzák a rövidebbet". Két érdek ütközik,és az erősebbek a teraszok tulajdonosai.Ezt előre nem lehetett látni?Készítettek hatástanulmányt?Az tény,hogy a teraszok környékén este nem jó sétálni,mert több fiatal " agresszív".Ezt egy taxis mondta,de én is tapasztalhattam.Az Egy Váradi Facebook oldalon láthatnak több élő felvételt a Fekete Sas passzázsról késő este.A cikkből az derül ki,hogy elterelő utakra fogják irányítania a bicikliseket.Kíváncsi leszek a megoldásra,mert ha beválik,és biztonságos lesz,akkor én is közlekedni fogok biciklivel.

Bicikli/kerékpár utak Nagyváradon 

A Városháza honlapján láthatjuk a kerékpárutakat.Igénybe veheti,mert már több kilométeresek a kerékpárutak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése