Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 11., szerda

Tanácsok a fűtési idényre

Képünk illusztráció 
Képünk illusztráció

"A hideg időszak már beállt, de a távfűtést még Nagyvárad számos városnegyedében nem indították el, sőt néhol még meleg víz sem várható egy jó darabig. Ilyen körülmények között sok nagyváradi háztartásban az állandó fagyoskodás helyett inkább különböző hősugárzó berendezéseket, vagy improvizált fűtési módszereket választanak, esetleg begyújtanak a rég nem használt kályhába, kandallóba – ezeknek azonban megvannak a maguk veszélyei, figyelmeztet a Crişana Katasztrófavédelmi Felügyelőség. A szakemberek a következő tanácsokat adják a fűtési szezonra." - írja Sz. G. T. a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"Ne használjunk más fűtőanyagot, mint amilyent az adott berendezéshez ajánlanak. Csukjuk be a kályha ajtaját, miután begyújtottunk, az ajtó elé pedig helyezzünk fémtálcát. A tüzelőanyagot ne a kályha közelében tároljuk. Mielőtt elmegyünk otthonról, oltsuk el a tüzet a kályhában. Elalvás előtt is győződjünk meg róla, hogy a kályhában nem ég a tűz.

Elektromos berendezések esetén ellenőrizzük állapotukat, és hiba esetén kizárólag szakembernél javíttassuk meg a készüléket, vagy vásároljunk újat. A hősugárzókat ne helyezzük gyúlékony anyagok közelébe, és ne engedjük, hogy a közelükben a gyermekek játsszanak. Ne helyezzünk gyúlékony anyagokat az elektromos kályhák tetejére. Húzzuk ki a konnektorból a hősugárzót, mielőtt elalszunk vagy elmennénk otthonról.

Otthoni hőközpontok, kazánok beépítésénél fontos betartani a gyártó előírását. A szerelést csak erre szakosodott, és engedéllyel rendelkező cégek végezhetik el. Tilos a kazánházban tüzelőanyagokat, gyúlékony anyagokat, illetve bármilyen oda nem illő tárgyat tárolni. A berendezésnek kötelező módon kell legyen beépített hőmérője és nyomásmérője is.

A kéményeket a hideg időszak kezdetén kötelező átnézetni és ki kell tisztíttatni erre specializálódott (és engedéllyel rendelkező) szakemberekkel. Fontos hogy a kémények a padlástérben kívül és belül is szigeteltek legyenek. Ajánlott a kéményeket szikrák ellen védő fémráccsal is ellátni."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése