Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 15., vasárnap

Nem Szent László leányának ereklyéit csókolgatják az ortodox románok - Több mint 30.000 zarándok áll sorba Jászvárosban/Iaşi


Szent Piroska férjével Szűzanya két oldalán egy bizánci mozaikon.
Fotó: Wikipédia

"Nem Szent László király leányának, Piroskának az ereklyéihez zarándokolnak október 14-én a romániai ortodoxok – erősítette meg a Krónikának Marton József pápai prelátus, egyetemi tanár. A gyulafehérvári Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet oktatóját annak kapcsán kérdeztük, hogy a Maszol hírportálon olyan cikk jelent meg, miszerint a napokban „románok tízezrei tolonganak megcsókolni egy magyar királynő ereklyéit Iași-ban” - írja a Krónika.A válasz :

"Az egyháztörténetet is oktató egyetemi professzor elmondta, bár az ortodox vallásban Szent László király leányát, Piroskát is szentként tisztelik, nem azonos a román ortodoxok egyik legnagyobb szentjével, akinek ereklyéit Iași-ban őrzik."
Teljes cikk : kronika.ro

 

Az Agerpres tudósítása szerint több mint 30.000 zarándok áll sorba. Jászvárosban/Iaşi a Sf. Cuvioase Parascheva földi maradványa előtt.A sor kb. három kilométer hosszú.Vannak akik 20 órája várnak a bejutásra.Az elmúlt napokban 500 zarándok részesült orvosi ellátásba.
Forrás : agerpres.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése