Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 11., szerda

Magyar koncertek a Szent László téren

Csütörtökön fellépett a Peet Project a Nagyváradi Őszön 
Csütörtökön fellépett a Peet Project a Nagyváradi Őszön

"A Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat keretében magyar fellépők koncertjeire is sor került a Szent László téren, emellett pedig finom ételek és egész nap jó zene várta a látogatókat." - írja Törő Enikő a Bihari Naplóban.Teljes cikk fotókkal :

 

"A Szent László téren csütörtökön és pénteken is fellépett magyar előadó: csütörtök este a Peet Projectet hallhattuk és pénteken Charlie érkezett jó zenékkel. Csütörtök este az eső elriasztotta a közönséget, de a Peet Project ettől függetlenül remek hangulatot teremtett. A Peet Project nemzetközi hírű pop-funk-jazz zenekar, saját zenékkel és feldolgozásokkal érkeztek. A fiatalos, dinamikus és dallamos zenéjük alapja a szaxofon és egyéb szólóhangszerek. Sokaknak fel se tűnhetett, hogy magyar zenekar áll a színpadon, hisz minden zenéjük angol nyelven szól és ők maguk is angolul szóltak a közönséghez. Előadásukban elhangzott saját dalaik közül a Jazz & Wine, az I love your smile című sikeres számaik, illetve feldolgozásukban többek között hallhatunk a Summer Jam című számot és a Hornyt is. Péntek este már sokkal többen voltak, ennek az oka az is lehetett, hogy Charlie lépett fel. Már a koncert kezdete előtt tele volt a színpad előtti tér, sokan már dúdolták a Jég dupla whiskyvel című dalt, amely természetesen később el is hangzott. Néhány perces késéssel, este 8 óra után a színpadra érkezett Charlie és zenekara, hangos üdvrivalgás várta. Számos ismert dalai közül az egyórás koncerten elhangzott a Nézz az ég felé, a Könnyű álmot hozzon az éj és a Jég dupla whiskyvel című szám is, és hogy kellő hangulatú legyen az előadás, Charlie egy pohár whiskyvel állt eközben a színpadon. A koncert végén a közönség még visszainvitálta a bandát a színpadra, erre a kérésre nem lehetett nemet mondani.

Ételek
Mint azt már többször említettük, finom ételek a Szent László téren és a nagyváradi várban is voltak, előzőnél a Taste of Oradea, a várban pedig a Street Food felelt a különlegességekért. A Szent László téren bármerre nézett az ember, mindenhol hosszú sorok kígyóztak. Csütörtök este, az esőben is sokan akartak finom ételeket kóstolni, a fedett ülőhelyeket gyorsan el is foglalták. A következő napokban már a délutáni órákban megtelt a tér, a gyermekek nagyon élvezték a körhintát. A koncertek délután 5 órakor kezdődtek, de emellett számos más program is volt, gólyalábon járó emberek és utcai művészek szórakoztatták a közönséget. A körhinta mellett minigolf pálya is volt elrendezve. Az esti órákban ülőhelyet szinte nem is lehetett találni, és voltak olyan helyek, ahol fél órát is kellett sorban állni egy-egy adag ételért, de ez sokakat nem zavart, hiszen közben hangos és jó zene szólt a színpad felől.

<p>Pénteken Charlie hozott jó zenét nagyváradi rajongóinak</p><p />
<p>Már a délutáni órákban sokan voltak a Nagyváradi Ősz rendezvényen</p><p />

 Forrás : biharinaplo.ro 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése