Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. október 16., hétfő

Kilakoltatás kérdőjelekkel

kilakoltatas 1 
"Péntek délelőtt (a sajtó nyilvánosságába bízva) kereste meg egy kétségbeesett asszony szerkesztőségünket, ugyanis mint elmondta, családját a váradi Körös (ma. T. Vladimirescu) utcában lakó Tóth családot aznap kilakoltatták addigi otthonukból. A lakás, melyben Tóthék laktak önkormányzati ingatlan, a család több mint tíz év lakik ott. Péntek reggel azonban végrehajtók jelentek meg a szegényes otthonnál és felszólították a család tagjait, hogy azonnali hatállyal hagyják el a lakást, ahonnan ki lettek lakoltatva." - írja Szőke Mária a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

Arra a kérdésre, mivel indokolta ezt az önkormányzat, a hozzánk forduló nő azt felelte, ezt ők sem értik, hiszen fizetik a lakbért, igaz, hogy a népes család tagjai között akadt olyan, akit megbírságoltak különféle szabálytalanságokért, de a kilakoltatott család úgy véli, egy családtag vétke miatt nem lehet mindegyikőjüket büntetni. A család legidősebb tagja 76 éves és kisgyerekek is vannak. Mivel Tóthék nem értik miért is rakják utcára őket, úgy döntöttek elmennek az újságokhoz és akár a tévékhez, ugyanis úgy vélik, igazságtalanság történik velük. 

Kérésükre elmentünk a Körös utcai házhoz. Szegényes udvart, elég rossz állapotban levő kis lakás, afféle igazi udvari „szegénylakást” láttunk. Az elkerített kis részen egy furcsa kamraféle is áll, ezt Tóthék tákolták oda, mint mondják a tűzifának, meg volt, hogy a nyáron a népes család egyik fia is ott aludt. Mire odaérkezünk, a végrehajtók már elmentek, a család az udvaron téblábol, a sebtében összecsomagolt holmijaik körül. A bútorok bennmaradtak a lakásban, persze a végrehajtó leltárba vette ezeket, ugyanis mint megtudtuk, 30 napig még ott lehet a szerény berendezés.
kilakoltatas 3
A Tóth család legidősebb tagja felháborodva és könnyek között magyarázza, hogy nem érti, miért rakták ki őket. Biztos valaki nem fért tőlük, mondja, vagy valaki kinézte magának a központban levő, bár igen rossz állapotban levő kis állami lakást. Telefonon hívjuk fel a polgármesteri hivatalt, s rákérdezünk, miért is rakták ki az utcára a Tóth családot. Úgy félóra múlva kapjuk meg a hivatal válaszát, azt állítják, hogy Tóthék nem fizették a lakbért, sőt nem újították meg a 2014-ben lejárt szerződésüket az önkormányzattal és az egyik családtaggal több rendbontási probléma is akadt.
kilakoltatas 5
A történet kezdett ellentmondásossá válni, ugyanis a kilakoltatott család családfője ott az udvaron, a bezsákolt ruhák közül előszedte a bizonylatokat, hogy igenis fizették a lakbért, a villanyt, a szemétszállítási díjat. A nyugták ott vannak, tehát valóban furcsa, hogy az önkormányzat ki nem fizetett számlákra hivatkozott. Tóthék a lejárt lakásszerződésről annyit tudnak, hogy egyszer valóban szóltak nekik, de a hivatal állítása ellenére nem kaptak azóta erre vonatkozó felszólítást, vagy lehetőséget arra, hogy meghosszabbítsák a szerződésüket, noha Tóth elmondása szerint benn járt az önkormányzatnál, ott azonban semmilyen felvilágosítást nem kapott a szerződésről. A szegény sorsú család elkeseredett és állítólag tényleg nem értik, miért csattan rajtuk az ostor, miért váltak hajléktalanokká. Kinek voltak útjába, kinek érdeke, hogy kizsuppolják onnan őket. „Protekciós rosszakarókra” gyanakszanak, akik esetleg szemet vetettek a belváros szívében levő otthonukra s egyre azt hajtogatják, szeretnék, ha az egész világ megtudná, hogyan bánhatnak ma el a szegény emberekkel ma Nagyváradon.
kilakoltatas 2
A kilakoltatás miértje egyelőre előttünk sem világos. Hol hajtotta álomra a fejét az utcára tett család, azt sem tudni. S az is nyitott kérdés egyelőre – s ez több váradi szegény sorsú családot is érint –, hogy egyre több állami lakásról derül ki, hogy azok szerződései furcsa módon mind 2014-ben jártak le, s a megújításokban illetve meg nem újításokban is több furcsaság, ellentmondás van.
Szerkesztőségünk a kilakoltatott család kérésének eleget téve hozta esetüket nyilvánosságra, azonban sajnos, a megoldást vagy a választ az esethez kapcsolódó kérdésekre egyelőre mi sem tudjuk" 
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése