Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. augusztus 5., szombat

Eladása után jobb vagy rosszabb lesz a Bihari Napló és az erdon.ro ?

Ebben a forró kánikulában sok váradi magyar nem tudja,hogy új tulajdonosa van a Bihari Naplónak és az online portálnak az erdon.ro-nak. Ezt a hírt az online böngészés során olvastam,az Erdélyi Átlátszóban. Megpróbáltam kutatni,de nem sok információt találtam az interneten.A Bihari Napló cikkeiben még nem írta a hírt.Az is lehet,hogy a nyomtatott példányokban megírták,hogy Media Development Management Kft. cég megvásárolta a Bihari Naplót és az erdon.ro-t a Russmedia Newspaper SRL-től.

Miért fontos számomra?Mert sok cikket a Bihari Naplóból idézek. Feltettem egy kérdést : Eladása után jobb vagy rosszabb lesz a Bihari Napló és az erdon.ro ?Aggasztó mondatot olvastam a forrás cikkben :" Ez azért aggályos, mert sem a Miniszterelnöki Kabinetiroda, sem pedig a PADOC, az MVM Zrt. vagy a Szerencsejáték Zrt. nem szakmai befektető – ellenben azt tudjuk, hogy a 2018-as magyarországi parlamenti választások regisztrációs kampánya már zajlik Erdélyben, és félő, hogy itt is a magyarországihoz hasonló propaganda-gépezet fog hamarosan működésbe lépni." Teljes cikk : erdely.atlatszo.hu

Ha pozitív módon közelítem meg a Bihari Napló helyzetét,akkor nem kell aggódjak,mert a személyzetet nem érintheti a tulajdonos váltás. Ugyanis,ha drasztikusan kicserélik az újságírókat,akkor sok olvasót veszíthetnek.Azt érzékelhettem, hogy valami változik a Bihari Napló stílusában.Visszavettek a magyar kormány elleni kritikából.Arról nem is beszélve,hogy nagyobb lehetőséget kapott Tőkés László a lapban.Mivel nem ismerem az ügy hátterét,nem is kommentálom.

Számomra nagyon fontos cél,hogy kiegyensúlyozottan tájékoztassam a blog olvasóit.Az egyik legtöbbet idézet forrás a Bihari Napló és az erdon.ro.Mi lesz,ha a Bihari Napló "beáll" a magyar kormány propaganda-gépezet mögé?Rossz rágondolni.Ugyanis, ha a váradi magyar a magyarországi belpolitikáról olvas a Bihari Naplóban,nem biztos,hogy hűséges olvasója marad.Több variáció lehetséges.Hamarosan többet tudunk,mert 2018-ban lesz választás Magyarországon.Már felszólítva vannak a kettős állampolgárok,szavazzanak jövőre.

Nagyváradon van még néhány magyar nyelvű kiadvány.Két magyar helyi újság versengve tudósít az eseményekről.Az egyik "leggyorsabb " az internetes hírek területén az erdon.ro.Reménykedek,hogy jobb lesz a Bihari Napló,mert nagyon fontos a váradiak számára is a korrekt és kiegyensúlyozott legyen a tájékoztatás.Maradjon a Bihari Napló annak ami volt, mert akkor mindenki jól jár.

Ha nem jó irányba változik az újság,akkor változtatásra kényszerülhetek. Tovább kutattam,és találtam néhány cikket a kérdéssel kapcsolatban. Kattintson a linkre '

Kormányközeli kézbe került a Hajdú-Bihari Napló | Debreceni Nap

A kormány bevette a vidéki médiát - Hír TV 

A Népszabadság bezárójához köthető cég megvette a Russmedia ... 

Pecina ismét aktív: a Russmedia megyei lapjait szerzi meg - mfor.hu 

A Russmedia 100 millió eurót fektet a digitális növekedésbe - boon.hu 

Pecina ismét színre lép - elkelt három vidéki napilap - Napi.hu 

Nyíregyháza volt az egyik utolsó bástya, de bevette a kormány - így az ... 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése