Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. július 29., szombat

Olasz piacon került elő a 75 éves magyar képeslap,melyet Váradszőllősön adtak fel

 
Forrás : borsonline.hu 

Érdekes cikket olvastam BorsOnline újságban.Olaszországi bolhapiacon vett képeslapot Adrienn,melyet 1941-ben adott fel egy Zoltán nevű férfi Váradszőllősön,mely Nagyváradhoz tartozik.Vajon megtalálja és átadja az unokának?Teljes cikk : 

"Sosem érkezett meg Magyarországra az a képeslap, amit egy Zoltán nevű férfi küldött Budapesten élő édesanyjának 1941. augusztus 8-án Váradszőllősről, a mai Nagyváradról. A képeslap egy olaszországi bolhapiacon bukkant fel hatvanhat évvel a keltezés után. A kint bébiszitterként dolgozó Adrienn talált rá.
– Kedves Édes Anyukám! – kezdődik a levél. – Csütörtökön este érkeztem meg Váradra. A legutóbbi lapot is megkaptuk. Az idő sajnos eltelik. Vasárnap reggel érkezem. Csókolok mindenkit. Zoli – zárja sorait a férfi.
Adrienn szeretné átadni a levelet az unokának
A címzésen Szentpétery Istvánné Úrasszony áll, aki akkoriban a Szent Imre herceg útja 11. szám alatt élt a tizenegyedik kerületben. Az utat 1953-ban nevezték át a ma is ismert nevére, a Villányi útra. Összevetve az akkori és mai térképeket, az akkori cím a Villányi út 11.-nek felel meg, ahol napjainkban az Edutus Főiskola épülete található.
– Sok-sok képeslap között találtam meg ezt a magyar nyelvű lapot egy bolhapiacon. A kofa olasz volt, sajnos nem volt időm megkérdezni, hogy hol szerezte a lapot, mert mire odaértem, már félig összepakolt és indult volna haza – mesélt a Borsnak a képeslap felbukkanásáról Ad­rienn, aki két éve dolgozik Olaszországban bébiszitterként. – Nagyon remélem, hogy eljuttathatom a képeslapot a címzett egyik rokonához. Számolgattam kicsit, talán az unokájához eljut a lap híre – bizakodott Adrienn."
Forrás : borsonline.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése