Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. június 26., hétfő

Munkálatok a városközpontban

Munkálatok a városközpontban 
"Ősszel elkezdik a Zöldfa utca átalakítási munkálatait, és készül a Nagysándor József (Aurel Lazăr) utca sétálóutcává való átalakításának a megvalósíthatósági terve is, tudatta Ilie Bolojan nagyváradi polgármester pénteki sajtótájékoztatóján." - írja a Bihari Napló.Teljes cikk : 


"Felújítják az Eminescu főgimnáziumot, továbbá a város megpróbál együttműködni a megyei tanáccsal a pénzügyi palota felújítása érdekében. Bolojan elmondta, hogy hivatalos átiratot küldtek a megyei tanácsnak, melyben az áll, hogy a város kész átvenni az épületet azért, hogy felújíttassa.

Gyűléstermek felújítása
Szombat óta érvényben van az a rendelet, miszerint hétvégenként nem lehet járművel behajtani a Szent László térre. Felújítják a városháza homlokzatát és az első emeleti gyűléstermeket. Jövőre kezdődik el a munkálat: a városháza kis gyűléstermében múzeumot alakítanak ki, a nagytermet is felújítják, mely amfiteátrum formát kap majd, a mellette lévő irodákat lebontják, és egy másik termet alakítanak ki a helyükön, így a városházáznak a főbejárat felőli része kizárólag turisták számára látogatható épületrész lesz, ahova belépőjegy ellenében lehet majd belépni, míg a városháza munkatársai, illetve az ügyeiket intézni kívánó polgárok az oldalbejáratokon mehetnek majd be a városházára. A tanácsüléseket és az esketéseket azért az átalakítás után is a városháza nagytermében bonyolítják majd le.

A városnak a Pece és a Rulikowski temető közötti része egyetemi kampusz lesz, és az elkövetkező nyolc évben itt kap helyet az összes egyetemi létesítmény. A megyei tanáccsal és a Nagyváradi Egyetemmel együttműködésen évente mintegy 1,5 millió eurót különítenek el erre a célra, és jövőre már el is kezdődhet az első épület építése, jegyezte meg Bolojan."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése