Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. május 24., szerda

Perelnek a Rimanóczy szállóért

perelnek 
"Pert indít a Bihar Megyei Tanács azért, hogy érvénytelenítsék azt az adásvételi szerződést, amellyel több más épülettel együtt a nagyváradi Rimanóczy szállodát és gőzfürdőt is eladta annak tulajdonosa, az Unicredit Bank, annak ellenére, hogy a megyei önkormányzat márciusban jelezte: az épület esetén élni kíván elővásárlási jogával. Az erről szóló öntés egyhangúlag hagyta jóvá tegnapi ülésén a jelenlévő 32 tanácstag, és már az ülés során kiderült, hogy az eladó azon hivatkozása, miszerint későn értesült erről, nem kifejezetten helytálló, mivel jogi  képviselőjük jelen volt azon a tanácsülésen, amikor a döntés megszületett." - írja Fried Noémi Lujza a Reggeli Újságban.Teljes cikk : 

"Márciusban, amikor egyhangúlag megszavazta a tanács, hogy a megyei önkormányzat él elővásárlási jogával, a döntésről értesítették az eladót, tudtuk meg Pásztor Sándor tanácselnöktől. Az eladóval – aki csomagban 800 ezer eurót kért több, nagyszalontai, gyulafehérvári és marosvásárhelyi ingatlanért, a Rimanóczy szállót 310 ezer euróért bocsátotta áruba – többször is tárgyaltak az épületek „szétválasztásáról”, ez azonban nem történt meg. Pásztor elmondta, hogy elindítják a pert, reményeik szerint addig, amíg az tart, nem történik meg a telekkönyvi átírás. „Meglátjuk, mit ítél meg a bíróság, de továbbra is azt gondolom, mindent el kell követnünk, hogy a Rimanóczy szálló ne kerüljön ki a kezünkből” – mondta a tanácselnök, aki hozzátette: a Nagyvárad szívében lévő épületben hatalmas turisztikai lehetőségek rejlenek még akkor is, ha csak a gőzfürdőt állítanák vissza, hiszen ilyen legközelebb Budapesten működik." 
Forrás : reggeliujsag.ro

1 megjegyzés:

  1. Megtévesztő, csalóka, egyben elszomorító mindaz, ami ma Nagyváradon folyik. Csalóka, mivel a városba érkező idegen őszinte ámulattal szemléli a megújult és megszépült várost. A látszat alapján hajlamos elhinni, hogy minden a legnagyobb rendben van, mert nem látja a mázas felszín alatt vészesen kavargó, elsősorban az érdekre épülő indulatokat. És nem látja azt az aggodalmat és elkeseredést sem, amely a város sorsát valóban szívén viselő váradiak lelkét nyomasztja. Azokét, akik tudják, nem a látványos dolgok a legfontosabbak egy település életében, hanem az erkölcs. Az erkölcs pedig azt jelenti, hogy tékozoljuk el azt, amit elődeink ránk hagytak. Esetünkben a Rimanóczy szállót. Tagadjuk vagy nem, tény, hogy az úgynevezett forradalom alaposan felkavarta Nagyvárad szemétjét is. Így történhetett, hogy számos értékes ingatlan külföldi érdekeltségek kezébe került. Olyanokéba, akik tisztában voltak azzal, milyen aranyat tojó tyúkokat sikerült megkaparintaniuk. Milyen jó lenne, ha egyszer nyilvánosságra kerülne mindazok neve, akik közreműködtek ebben az erkölcstelen kiárusításban. Váradinak lenni olyan érdem, amellyel kötelezettség is jár. Az igazi lokálpatrióta akkor is hű marad szülővárosához, amikor a hűség már „retro” fogalommá értéktelenedett. A hűtlenségre semmi sem jelent mentséget! Aki korpa közé keveredik tisztában van azzal, hogy megeszik a disznók. Mondjon bárki, bármit. Egyszer minden dolog a helyére kerül. A szemét is.

    VálaszTörlés