Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. március 10., péntek

Minden magyar ünnepe

Szacsvay 
"Az elmúlt több mint két évtized hagyományaihoz híven az RMDSZ Bihar megyei szervezete közösen a Királyhágómelléki Református Egyházkerülettel, a Nagyváradi Római Katolikus Püspökséggel, a Nagyváradi Evangélikus-Lutheránus Egyházközséggel, a Nagyvárad-Bihari Unitárius Egyházközséggel, a Magyar Polgári Párt Bihar Megyei Szervezetével, valamint a civil és az ifjúsági szervezetekkel idén is méltóképpen szeretné megünnepelni Nagyváradon az 1848-as márciusi forradalom évfordulóját." - olvasható a Reggeli Újságban.

Nemzeti ünnepünk megemlékezési programja a következő:
  • MÁRCIUS 12. * 12: Koszorúzás a várad-szőllősi katolikus templomkertben található emlékműnél, 13.15: Koszorúzás Petőfi Sándor szobránál, Váradszentmárton község, Félix fürdő.
  • MÁRCIUS 14. * 19: Márciusi ifjak díjak átadása, ünnepi előadás a Szigligeti Színház nagytermében (Szigligeti Társulat: Honnan és hová – Arany János költészete).
  • MÁRCIUS 15. * 11: Koszorúzás a biharpüspöki világháborús emlékmű parkjában álló kopjafánál, 12: Ünnepi istentisztelet a rogériuszi református templomban, koszorúzás a harangtorony alatt kialakított emlékhelyen, 14: Koszorúzás Rulikowszky Kázmér emlékművénél, 14.40: Koszorúzás a Nicolae Bălcescu-szobornál, 17: Ökumenikus ima a nagyvárad-olaszi református templomban, 18.15: Koszorúzás és ünnepi beszédek Szacsvay Imre szobránál, majd huszárok vezette zászlós, fáklyás felvonulás a Fő utcán a Petőfi szoborig, koszorúzás Petőfi Sándor szobránál, 20.30: Ünnepi filmvetítés a Szigligeti Színház nagytermében (Sára Sándor 80 huszár).
Koszorúzási szándékukat az RMDSZ megyei szervezetének titkárságán, a 0259/432-884-es telefonszámon jelezhetik, hétköznaponként 9–15 óra között.
Ünnepeljünk újból együtt március 15-én!

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése