Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. március 20., hétfő

Áldozatának temetése napján halt meg a gyilkos - Kiugrott az ablakon a gyilkos

Áldozatának temetése napján halt meg a gyilkos 
"Nem várta meg, amíg elfogják: amikor a Lotus Markettel szembeni lakásba behatoltak a kommandósok, kiugrott a negyedikről és a mentőben meghalt a napok óta keresett váradi gyilkos." - írja Szeghalmi Örs a Bihari Naplóban.Megrázta Nagyváradot ez a szörnyű gyilkosság.Mi történt ? A cikkben ezt olvashatjuk : 


"Épp aznap halt meg a gyilkosa is, amikor eltemették az áldozatát: szombaton örök nyugalomra helyezték Váradon, a városi köztemetőben a 24 éves Dalia Ducát, akivel volt barátja, a 38 éves Adrian Hladii két fejlövéssel végzett. Néhány órával később, azaz szombat délután megrohamozták a kommandósok azt a lakást, ahol a gyilkos rejtőzködött – és az akció megkezdésekor kiugrott a negyedik emeleti lakrészből. Még nem világos, hogy Adrian Hladii menekülni akart-e, vagy öngyilkossági szándékkal tette, ami biztos, az az, hogy már a helyszínen újra kellett éleszteniük a kiérkező mentősöknek, majd a férfi a mentőben belehalt sérüléseibe. „A gyilkos halott, most viszik a bonctani intézetbe. Kiugrott az erkélyről” – erősítette meg a Bihar megyei mentőszolgálat menedzsere, Gheorghe Pintea. „A nagyváradi Nufărul negyedben fogtuk volna el, ahová volt házkutatási engedélyünk. Tegnap már jártunk ott és akkor nem találtuk azon a helyen. Ma vissza akartunk menni a törvényszéki ügyésszel, amikor az ajtóhoz értünk kiugrott a negyedik emeletről az ablakon keresztül. Elvitte a mentőszolgálat. Úgy értettem, hogy elhunyt” – mondta az Agerpres hírügynökségnek Alina Dinu, a Bihar megyei rendőr-felügyelőség szóvivője. A lakás épp átellenben van a Lotus Markettel, és a férfi anyjának nevén van, ám Hladii és a felesége használta, amikor épp Romániában tartózkodtak. Úgyhogy kettős tragédia lett a vége a – vélhetően – szerelmi drámának: a nős férfi megtámadta volt barátnőjét, és annak egyik barátját, az utóbbit pisztolylövésekkel megsebesítette, a nőt magával hurcolta, majd agyonlőtte, végül maga a napokig keresett tettes kiugrott egy lakás ablakából és életét vesztette.

Részletek
Még épp elfogta a rendőrség szombat délután Nagyváradon Adrian Hladiit, a 24 éves Dalia Duca feltételezett gyilkosát, percekkel később azonban a vélt tettes is meghalt. Mint ismeretes, Hladii március 15-én lesben állt volt barátnője lakásánál, megvárta, amíg a nő egy férfi társaságában kijön a házból, és odament hozzájuk. Vita alakult ki, Hladii pisztolyt rántott, mégpedig nagy kaliberűt, és négy-ötször a férfire lőtt. Ám csak egyszer találta el a közben futásnak eredt illetőt, akit végül megműtöttek, és élve megúszta. Nem úgy a másik két érintett: Hladii a nőt az autójába kényszerítette, elhajtott vele, majd két golyót eresztett a nő fejébe, és a holttestet a saját autójával együtt hátrahagyta, a városi víztisztító mögötti elhagyatott, dombos részen, a Kaufland mögött. A lányt Dalia Duca személyében azonosították, aki egy, a kilencvenes években a rendőrség jogi osztályán dolgozó tiszt lánya volt. A rendőrség az autó és a halott lány megtalálásának térségében mintegy száz főnyi különítménnyel napokig kutakodott – ám közben más szálakon is nyomoztak.

Akció
Végül szombaton 18:30-kor megrohamoztak egy lakrészt, amely épp a Lotus Markettel átellenben, az út másik oldalán van. Ott, a negyedik emeleten bujkált a gyilkos, az anyja nevén lévő lakásban, amit azonban maga Hladii és felesége használt – már amikor épp nem külföldön voltak. Az akció megindulásakor a keresett személy kiugrott a negyedikről, és földet éréskor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy néhány perccel később, már a mentőben meghat, más források szerint még a helyszíni újraélesztés után halottnak nyilvánították.
A helyszínen még aznap este megjelent Hladii felesége, aki sírva és ordítozva vette tudomásul a fejleményeket. Sőt, a gyilkos ismerősei a helyszínre mentek, de a sajtónak már letagadták, hogy ismerték volna a tettest. Ugyanakkor az aznap eltemetett Dalia Duca rokonai is elmentek a végjáték helyére.

Kérdések
Már közvetlenül az akció után felmerült: hogyan lehetséges, hogy nem fogták el hamarabb a gyilkost, ha egész egyszerűen a saját lakásában volt? A hatóságok verziója szerint erre az a magyarázat, hogy ők csalták oda. Előző nap ugyanis házkutatási engedély birtokában már voltak a lakásban, és állítják: ellenőrizték az ingatlant, de a férfi akkor még nem volt ott, sőt, a felesége nyitott ajtót, és a kutakodás után a rendőrök azt sugallva távoztak, hogy ott nem keresik többé az illetőt. Viszont valójában továbbra is megfigyelés alatt maradt a lakás. A rendőrség tehát azt sejteti, hogy Hladii ennek nyomán azt hihette, viszonylag biztonságban megbújhat ott, és csak órákkal az akció indulása előtt érkezhetett oda.
További kérdés, hogy Duca főbelövése után a menekülő férfi miért hagyott útvonala kezdő szakaszán vérnyomokat a köveken. Erre az egyik lehetséges magyarázat, hogy a lövöldözés közben maga is megsérülhetett – ám biztosat csak a boncolás fog kideríteni.
A rendőrség egyébként még szombaton befejezte a helyszínelést ott, ahol a büntetett előéletű Hladii a mélybe vetette magát: három és fél órával a lakásba való behatolás után, azaz 22 óra tájban a környék zárlatát megszüntették. Ennek nyomán is maradt azonban egy kérdés: hol a gyilkos fegyver? Azt ugyanis – legalábbis az eddig információk szerint – nem találták meg, az sem kizárt, hogy nem lesz meg, Hladii ezt az információt a sírba viszi magával."
Forrás : erdon.ro

 kiugrott
"Mint a Reggeli Újságban is olvashatták, március 15-én brutális gyilkosság történt Nagyváradon. Egy ismert alvilági személy, Adrian Hladii valószínűleg féltékenységtől vezérelve agyonlőtte volt barátnőjét, a 24 éves Dalia Ducát, illetve súlyosan megsebesített egy 41 éves férfit, aki a lánnyal együtt lépett ki annak lakásából." - írja Szőke Mária a Reggeli Újságban.Röviden összefoglalja a történteket : 


"Az elkövető, akit Adi Grasu (Kövér Adi) becenéven ismertek a nagyváradi alvilági körökben, a gyilkosság reggelén Barcăului utcai lakásán kereste fel az áldozatot, állítólag virágot vitt a lánynak, akivel ki akart békülni. A féltékeny Hladii lesben állt a lakás előtt, majd pisztolyával többször rálőtt a házból kilépő lányra és barátjára. Ezt követően a lányt erőszakkal saját kocsijába rángatta, elhajtott vele a Körös-part elhagyatott részére, ahol főbe lőtte egykori kedvesét. Hladii elmenekült a tett helyszínéről, a gyilkosságot követően nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, ugyanis a hatóságok azt feltételezték, hogy külföldre szökött.
A 24 éves áldozatot szombat délután temették el a nagyváradi Rulikowski temetőben.
Szombat este a rendőrség különleges egysége körbevett egy, a Lotus Center bevásárlóközponttal szemben levő tömbházat, ahol az értesülések szerint az elkövető családjának is volt egy lakása, ugyanis a rendőrök arról kaptak információt, hogy a gyilkos ott rejtőzködik.
Az elkövető azonban nem hagyta elfogni magát: amikor a rendőrök megpróbáltak behatolni a lakásba, kiugrott a negyedik emeleti ablakon. Az azonban egyelőre nem derült ki, hogy menekülni akart vagy véget vetni életének. Az ablakon kiugrott férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen többször újra kellett éleszteni, majd kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe."
Forrás : reggeliujsag.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése