Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. február 19., vasárnap

Elköltöztetik az ócskapiacot

Elköltöztetik az ócskapiacot 
"Csütörtök délben a Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) székhelyén sajtótájékoztatót tartott Liviu Andrica vezérigazgató. Beszámolt a tavalyi év befektetéseiről, és az idei terveket is ismertette." - írja Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.Teljes cikk : 

A nagyváradi Közterület-fenntartó Zrt. (ADP) 2016-ban önerőből 3,4 millió lejt, városi költségvetési támogatással pedig 17,3 millió lejt, vagyis összesen közel 21 millió lejt költött befektetésekre- tudatta február 16-i sajtótájékoztatóján Liviu Andrica vezérigazgató. Ugyanakkor több mint 19 millió lejes üzleti forgalmat bonyolított le, a kiadásai enyhén meghaladták a 16 millió lejt, és 3,1 millió lejes nettó profitot produkált, melynek teljesítési szintje 695 százalékos lett. Saját forrásból új adminisztratív székhelyet alakítottak ki- 599.159 lej. Ez a törvény mögötti parkolóház közelében van, ide várhatóan márciusban fognak átköltözni a nagypiac mellől- tudtuk meg. Emellett az épület külső rendbetétele felemésztett még 276.976 lejt, ezen munkálatok 95 százaléka befejeződött. Új parcellákkal bővítették a temetőt- 669.822 lej- és egy részét még bekerítették- 168.462 lej, illetve a régi helyén új kerítést építettek- 31.779 lej-, valamint az Európa lakópark felé eső részén is bevezették a világítást- 6.489 lej. Korszerűsítették- 445.509 lej- és bekerítették- 14.356 lej- a várad-szőllősi piacot, illetve bekerítették a várad-ősi piacot- 12.980 lej. Nyílászárókat szereltek fel a várad-rogériuszi piac oldalainál- 451.916 lej-, valamint 85 százalékban elkészült korszerűsítési munkálatokat végeztek a nagypiacon (a Grivitei utca felé eső résznél)- 340.886 lej. A helyi büdzséből a várad-rogériuszi piac melletti mélygarázs és aluljáró kivitelezése lett finanszírozva- 15 millió lej értékben, valamint a Kossuth utcai parkolóház építése- 2,2 millió lejjel. Utóbbinál röviden folytatják a munkálatokat, melyeknek eddig a 25 százalékával készültek el.

Idei tervek
2017-ben a városi költségvetésből nyert támogatással átköltöztetik az ócskapiacot szembe az Európa-lakóparkkal (9,5 millió lej). A megvalósíthatósági tanulmány már elkészült, a Helyi Tanács elfogadta a műszaki-gazdasági mutatókat, és kérvényt tettek le a légügyi hatóságnál. Folytatódnak ugyanakkor a munkálatok a Kossuth utcai parkolóháznál- 21,3 millió lej. Bekötőutat alakítanak ki a Cicero tömbház felé- 35 ezer lej, és lebontják az ADP mostani székhelyét, ahol parkolóhelyeket létesítenek- 40 ezer lej. Önerőből kereskedelmi helyiséget csinálnak a nagypiacon- 377.520 lej- és a temetőnek az Európa-lakóparkra néző részén folytatják a kerítésépítést- 400 ezer lej.
Bukaresti modell alapján egy olyan projektet indítanának, melynek az lenne a célja, hogy a fogyatékkal élő gyermekeket megbarátkoztassák az állatokkal, és erre alkalmas, a menhelyen élő kutyákat használnának fel. Új vadállatokkal (nagymacskákkal) bővítenék az állatkert állományát, ezért egy új ketrecet építenek ott. (Ezzel kapcsolatos hír, hogy a Moja névre hallgató oroszlánkölyök eddig 1800 lej bevételt generált azáltal, hogy örökbe fogadható).
Március 1-től a piaci asztalbérlés tarifáját napi 1 lejjel emelik, az ócskapiacon pedig az eddig 25 lej helyett 30 lejért lehet majd parkoltatni az eladásra kínált autókat. Szintén piaccal kapcsolatos hír, hogy a várad-rogériuszi létesítmény első emeletén a tíz bérlemény közül öt bérlőre talált, és két közélelmezési egység már működik, melyek közül az egyik hagyományos magyar termékeket árul. A földszinti bazár rész 42 helyisége közül pedig 41 van elfoglalva."
Forrás : erdon.ro


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése