Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2017. január 2., hétfő

2017-ben milyen reményünk lehet ?

Mii de orădeni au asistat la artificiile din centru 
© FOTO: Ovi D. Pop 

Nagyváradon sok helyen tűzijátékkal,petárdákkal és nagy bulikkal búcsúztak a 2016-os évtől.Sok helyen alig volt nagy zaj,mert vagy máshol ünnepeltek,lehet a Szent László téren,vagy klubokban,esetleg külföldön.Az tény,nálunk 12 óra körül volt nagy zaj,de fél egy után egyre kevesebb,majd 1 után szinte alig hallatszott valami.Évről évre egyre halkabb a szilveszter.Miért?Lehet a rendőrség akciói miatt,lehet az emberek nem tudnak örvendeni.

2016 a választások éve volt.A nagy ígéretek által az emberekben kialakult egy remény,hogy könnyebb lesz a 2017-es év,mert felemelik a fizetéseket,a nyugdíjakat és kevesebb lesz adó. Ezekben az órákban állítják össze az új kormány tagjainak a listáját.Nagy az izgalom és harc a "konc " miatt.Talán ma,vagy holnap többet tudunk.Az új kormány beiktatása után megismerhetjük a kormány teljes programját,mely nagyon merész,sok jóval fűszerezett,sokak szerint megvalósíthatatlan.A választások alatt minden jó ígéretekkel halmozták el a választókat, melynek eredményekként megnyerték a választásokat.Ne legyünk ünneprontók,hanem várjuk ki a végét,ha lesz jó vége.Szinte azt mondták,amit szerettek volna hallani a választók.

2017 alig kezdődött meg,máris is terrorista merénylet volt Isztambulban, 39 halottal.Brazíliában is történt vérengzés,de a világ számos országából lehetett hallani erőszakos cselekményekről,vagy katasztrófákról. Vagyis,nem a legjobban kezdődött az új év.A világ szeme Amerikán van, mert hamarosan beiktatják az új elnököt.Sokan félnek Putyin politikájától,vagy az észak-koreai diktátor üzeneteitől.Sorolhatnám tovább,de vizsgáljuk meg a remény fogalmát,jelentését.

Mit jelent a remény szó ? Ezt írja 1862-ben kiadott szótár :
"Kedélyi állapot, vagyis kellemes előérzet, melyet valószinüleg bekövetkező valamely jónak várása támaszt és táplál bennünk." Forrás : remeny.szojelentese.com.A Wikiszótár szerint :" egy személy vagy dolog, akiben bízunk, hogy megvalósítja azt, amire vágyunk"Van egy régi közmondás,mely szerint a " a remény hal meg utoljára " .

„AZ EGYSZERŰ ember ma többet tehet a közjóért és az általános problémák megoldásáért, mint bármikor a történelem során” – jelentette ki Bill Clinton, az Egyesült Államok volt elnöke egy ottawai kongresszuson, 2006 márciusában.Az amerikai elnöknek a szavai nem igazolódtak be,mert az egyszerű ember felett mások döntenek,és nem veszik figyelembe az érdekeiket.

A 2017-és év kezdetén legyünk optimisták.A Biblia figyelmeztet,hogy nem bízzunk nagyon az emberi vezetőkben.Ezt írja a Zsoltárok 146. fejezet 3,4 verseiben A Károli fordítás szerint: "Ne bízzatok a fejedelmekben, emberek fiában, aki meg nem menthet!Kimegyen a lelke; visszatér földébe, és aznapon elvesznek az ő tervei "

Bármi is történjen is,reménykedjünk amiben hiszünk,és váljék valóra.Ha nem,akkor is van valaki aki mellettünk van mindenkor.Ezt írja a Rómabelieknek Pál apostol a 10. rész 11. versében a Károli fordítsás szerint :" Mert azt mondja az írás: Valaki hisz ő benne, meg nem szégyenül. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése