Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. október 23., vasárnap

Alkotmánymódosításért tüntettek

Alkotmánymódosításért tüntettek 
"Szombaton délben a zuhogó esőben a szervező pünkösdista egyház szerint több mint tízezren tüntettek a Szent László téren azért: változzon meg az alkotmány 48. cikkelyének 1. bekezdése." - írja
Ciucur Losonczi Antonius a Bihari Naplóban.

Teljes cikk :

"A Szent László téren a Bodnariu-család aktív részvételével zajlott tömeggyűlést annak érdekében szervezték, hogy erőt és összefogást demonstrálva arra vonatkozó követelésüket demonstrálják: változzon meg Románia alkotmányának 48. cikkelyének 1. bekezdése úgy, hogy alaptörvényileg le legyen szögezve az, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő között lehetséges. A rendezvényen a római katolikus egyház, a református és a baptista is képviseltette magát.
Paul Negruţ prédikátor, az Emanuel Egyetem rektora hangsúlyozta: az ötletadó mozgalomnak civil gyökerei vannak, hiszen felekezetektől és nemzetiségektől függetlenül A családért-koalíció nevű csoport összegyűjtött több mint 3 millió érvényes aláírást, melyeket a Szenátusban iktatott, s várja ennek a ténynek a közlését a Hivatalos Közlönyben. Ha minden jól halad, a plénum tárgyalja majd az ügyet, úgymond normális ütemben vagy sürgősségi eljárással. A tüntetés szervezői ez utóbbiban bíznak, mivel okulva a Nagyvárad és Szentmárton fúziójáról szóló referendumnak az alacsony részvételi arány miatti érvénytelenségéből, azt szeretnék elérni, hogy ez esetben az ügydöntő népszavazás december 11-én legyen, vagyis a parlamenti választásokkal egyidőben.

A teremtés folytatása
Exc. Böcskei László római katolikus megyés püspök hangsúlyozta: a család ügyéért, és annak helyes értékeléséért jöttek tanúságot tenni. Úgy fogalmazott: gondolnunk kell arra, hogy az egészséges család az első templom, az első iskola, a helyes növekedésnek a megalapozója és a mozgatója. A férj és a feleség, az anya és az apa csak a reá eső részt teljesíti, mert nemcsak emberi mű az egész, hanem a teremtés folytatása. Ezért védelmezni akarják azt, hogy olyan családjaink legyenek, amelyekben a nő az anyuka, a férfi az apuka, a gyermekek pedig szeretetüknek a gyümölcse. „Isten áldja meg a családokat!” – nyomatékosította.

Egy értéknek a védelmére
A családja nevében felszólaló Micaci Cristian, a római katolikus püspökség pasztorális referense azt mondta: azért mentek el a felvonulásra, mert az elmúlt napokban a közösségi médiában olvasott egy kommentet, melyet a rendezvény meghirdetéséhez fűztek, és ami arról szólt: természetes, hogy egy család egy férfi és egy nő kapcsolatára legyen alapozva, miért kell ezért hallatni a hangot, vagy kimenni a térre? Megjegyezte: azért, mert sajnos olyan időket élünk, hogy ha néhány éve a mi vidékünkön ez még természetesnek tűnt, manapság olyan törekvések vannak, melyek keményen támadják a házasság intézményét. Hozzátette: a kánonjogban, illetve az egyház tanításában benne van, hogy a házasság két félnek, vagyis egy nőnek és egy férfinak a kapcsolata azzal a céllal egyfelől, hogy a házastársak egymást támogassák, másrészt pedig, hogy nyitott legyen a gyermekek nemzésére. Egyértelmű tehát, hogy ha jogilag érvényes házasságnak lenne nyilvánítva két azonos nemű személynek a kapcsolata, az sohasem tenne eleget egyidőben az említett mindkét feltételnek. Fontosnak tartotta még azt is kiemelni, hogy nem valakik ellen, vagy mások jogainak a csorbítására irányul a tiltakozás, hanem egy értéknek, a keresztény család intézményének a védelmére."
Forrás : erdon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése