Látogassa meg Nagyváradot a Google Street Viewen '

Látogasson Nagyváradra a Google Street Viewen ' Kezdje a Borsi úton. Kattintson a linkre a instantstreetview.com-ra '

2016. július 17., vasárnap

Ki volt,ki nem volt besúgó 1989 előtt?Két református püspök harca

Az utóbbi hetekben izgalmas belháború tanúi lehetünk ,a volt és jelenlegi református püspök között.A fő kérdés : Ki volt besúgó 1989 előtt?Történethez tartozik ,hogy a volt református püspök Tőkés László sajtótájékoztatón bejelentette,hogy a jelenlegi református püspök ,Csűry István besúgó volt 1989 előtt.Azonnal válaszolt az ügyben érintett.A bizonyítékok alapján kijelentette,hogy nem volt besúgó.A fenti fotó,mely a Reggeli Újságban jelent meg,ezt bozonyítja.

Egy magam fajta laikus nehez tud véleményt mondani.Gyakorlatilag nem tudom mi az a "besúgás". A történészek szerint a papság többsége együttműködött a titkos rendőrséggel Romániában 1989 előtt.Ez tény. Sajnos az egyházak nem igyekeztek lezárni az ügyet.Nem tettek az ire pontot,és ezért a mai napig folyik a  vita.A Tőkés-Csűry csörte,mely egyre durvább,ezt bizonyítja.Fidesz EP képviselője,Tőkés László minden alkalmat megragad,hogy támadhassa az egykori barát, Csűry István püspököt.A sors fintora,hogy Tőkés László jelölte püspöknek Csűry Istvánt.Még akkor köztük béke és egyetértés volt.Ma nyílt háború van,mely megossza nemcsak a reformátusokat, hanem az erdélyi magyarságot is.Miért lett háború köztük?Egyes vélemények szerint a következő püspök választás miatt.Tőkés László soha nem lehet püspök,mert két mandátumot töltött ki a püspök székében. Van olyan vélemény is,hogy Tőkés László is " besúgó"" volt.

Mit lehet tenni?Semmit,mert egyszer véget ér ez a háború.Két püspök háborúzik egymással,mert nem alkalmazzák a Biblia tanácsait.Nem mutatnak jó példát a híveknek." A bölcsebb enged"- mondja a közmondás,mely erre az esetre nem érvényes.Nem tetszik ez a helyzet,mert megossza az erdélyi magyarságot,mely nagyon fogy.Kinek az érdeke ?Milyen jó volna,ha nem a besúgás lenne a vita tárgya,hanem az egységé.A jelen pillanatban sajnos a két püspök harca döntetlen.A besúgás a múlté.1989 előtt minden ötödik ember valamely formában együttműködött a Szekúval.Sötét korszak volt,melyet jó volna elfeledni ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése